Menu
Obec Poráč
Poráč Oficiálne stránky obce

Športové vyžitie

Turistika:

Obec Poráč je atraktívnym miestom turistického ruchu v oblasti letnej, zimnej pešej turistiky. V oblasti sú evidované a registrované dve trasy, vyznačené na turistických mapách – modrá v smere na Krompachy a červená turistická mapa v smere na Slovinky.

Turistika:

Rekreačný beh na lyžiach:

V blízkosti rekreačného strediska Poráčska dolina sa nachádza bežecký okruh o dĺžke do 10 km. Táto bežecká trať nie je pravidelne udržiavaná. V blízkosti lyžiarskeho strediska SKI- Brodok sa nachádza upravovaný bežecký okruh s dĺžkou 5 km. Modrá turistická trasa je tiež obľúbeným miestom priaznivcov tohto športu. Táto trať nie je vyznačená ako bežecká a nie je ani upravovaná.

Cykloturistika:

Značený turistický chodník – červená trasa je tiež existujúcou značenou zelenou cykloturistickou trasou spájajúcou Poráč a Slovinky. Táto trasa je určená najmä prívržencom horskej cyklistiky, ale tvorí aj zaujímavé alternatívne prepojenie okruhov mesta Spišská Nová Ves a mesta Krompachy – pre náročných cyklistov.

Zjazdové lyžovanie:

V bezprostrednej blízkosti obce sa nachádzajú dve v regióne známe lyžiarske strediská: SKI-Brodok a rekreačné stredisko Poráčska dolina.

Zjazdové lyžovanie:

Kolektívne športy:

V areáli rekreačného strediska v Poráčskej doline sa nachádza basketbalové ihrisko s betónovým povrchom. Toto ihrisko je možné využiť aj pre športy ako: volejbal, tenis, pozemný hokej, nohejbal a iné. V zime je toto ihrisko zaľadnené a využívané pre korčuľovanie a hokej. Rekreačné stredisko ponúka vhodné podmienky aj pre priaznivcov športovej lukostreľby.

Obec má vlastné futbalové ihrisko s trávnatým povrchom s plochou 1,46 ha, ktorá vyhovuje svojmu účelu. V obci je minihrisko s umelým trávnikom, na ktorom je možné si zahrať tenis, volejbal, nohejbal, minifutbal a pod.

Kolektívne športy:Kolektívne športy:

Sviatok

Meniny má Soňa, Ilarion

Zajtra má meniny Miroslav, Mieroslav, Bertold, Bertolda, Mieroslava

Facebook

Kalendár

Po Ut St Št Pia So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
1
24
25 26 27 28 29 30 31

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:2
DNES:186
TÝŽDEŇ:629
CELKOM:372548


Mobilná aplikácia

Aktuálne informácie od nás
Priamo vo vašom telefóne
Viac o aplikácii
Stiahnite si našu mobilnú aplikáciu na